Obeses i Jaume Coll, a la residència artística 2019


Precisament, el divendres 12 d'abril a les 19.30 h, el grup pop-rock Obeses i el poeta Jaume Coll tindran un primer contacte amb el públic local a la Llibreria Bassa de Móra d'Ebre. Serà el punt de partida de la residència artística 2019 que durant tot un cap de setmana —del 12 al 14 d'abril— facilitarà entre els artistes i de forma privada l'intercanvi creatiu per produir un espectacle literari exclusiu per a 'Litterarum Móra d'Ebre'. El diumenge 14 d'abril els components de la residència faran una valoració pública del treball i atendran els mitjans de comunicació a l'Hostal La Creu. El resultat final el presentarà el divendres 31 de maig en el marc de la fira d'espectacles literaris a la Llibreria Bassa, en una proposta de petit format per a programadors i públic convidat.

El quartet contemporani Obeses és un grup que cerca nous espais d'expressió artística on conflueixen l'atreviment, l'excel·lència i la sana bogeria. Amb l'òpera-rock Verdaguer, ombres i maduixes van abordar la profunditat poètica de Jacint Verdaguer i això va nodrir la temàtica transcendent d'algunes de les peces del seu darrer disc, editat l'any passat: Fills de les estrelles. El poeta Jaume Coll (que també és el baixista del grup Obeses) ha estat guardonat amb el Premi Ausiàs March pel llibre Un arbre molt alt. És considerat una de les veus de la poesia catalana amb més projecció.

La residència artística 'Litterarum' té per objectiu la producció d'un espectacle singular que entri a formar part de la nòmina de propostes que ofereixen els artistes participants. A més, vol que els programadors acreditats a la fira l'incloguin a l'agenda de festivals literaris i musicals que s'organitzen tant a Catalunya com a les Illes Balears i el País Valencià.