El LittHeroi surt del cartell en format espectacle literari per impulsar la lectura

L’espectacle, inspirat en el llibre «Curial e Güelfa», està dirigit per Valer Gisbert i interpretat per Eusebi Morcillo 


El LittHeroi esdevé un personatge de carn i ossos. Litterarum Móra d’Ebre ens té preparat, sota la batuta del dramaturg i escriptor ebrenc Valer Gisbert, un espectacle literari de petit format que segur que agrada a tots els públics. El LittHeroi, personatge creat per al cartell de l’edició 2018 de la fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre, ara ja és de carn i ossos i vol mostrar als espectadors, lectors o no, que a través dels textos literaris en català els llibres són armes molt potents que ens ajuden a millorar. Vegeu-ne el vídeo promocional: https://youtu.be/4lEQaxWl_CM

De Curial a LittHeroi. El cavaller protagonista de l’inici de l’espectacle, inspirat en el llibre de literatura medieval i d’autor anònim Curial e Güelfa, novel·la de cavalleries escrita en català a la meitat del segle xv, surt del llibre per cercar el seu creador. Quan veu que es troba envoltat de gent de l’època actual, ens demana ajuda per transformar-se en un LittHeroi. “El cavaller necessita un exèrcit de bruixes i arquers i els prepara amb l’arma del llibre perquè l’ajudin a trobar el seu creador”, explica el director de l’espectacle, Valer Gisbert. “Sense proposar-s’ho fomenta la lectura i, per això, de cavaller medieval es transforma en LittHeroi”, exposa Eusebi Morcillo, clown i actor principal. Aquesta és l’essència de l’espectacle De Curial a LittHeroi, que s’ha representat per primera vegada a les llibreries que participen a la Fira del Llibre Ebrenc: Bassa de Móra d’Ebre, Guaix d’Amposta i Viladrich de Tortosa.

Converteix-te en bruixa o arquer. Per què el clown Eusebi Morcillo per donar vida a aquest Littheroi? El seu físic esprimatxat contrasta volgudament amb els músculs de l’heroi del cartell de Litterarum Móra d’Ebre 2018. Aquest canvi visual per a l’espectador, que espera un heroi com el del cartell, és un dels motius perquè s’ha escollit aquest actor, que destaca alhora per la seua gran capacitat d’interactuar i fer participar el públic. Ja siguis adult o petit, si vens a veure l’espectacle tindràs la possibilitat de convertir-te en bruixa o arquer, en LittHeroïna o LittHeroi, per ajudar aquest Curial-LittHeroi en la seua recerca. Posa’t també l’antifaç i la capa!

Un personatge que ha vingut per quedar-se. Amb aquest espectacle es reforçaran les figures del LittHeroi i la LittHeroïna, personatges que interpel·len la passió lectora del públic de Litterarum Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc. L’objectiu és una proposta escènica literària divertida que pugui desenvolupar-se en espais com llibreries, escoles, biblioteques, entre altres, amb un cost molt assequible i amb un objectiu clar: fomentar la lectura amb el missatge que aquesta enforteix les persones. El LittHeroi de carn i ossos es quedarà a Móra d’Ebre, el lloc perfecte per a ell per viure-hi, fins que llegir, escriure i promocionar la literatura de parla catalana deixi de ser una heroïcitat. Tu també pots ser un LittHeroi o una LittHeroïna! Vine a Litterarum Móra d’Ebre o la Fira del Llibre Ebrenc i segur que t’agradà llegir.