Litterarum. Espectacle · Collirem els estels (MÚSICA)


Plaça de dalt

Autor/a: Patricia caicedo, nikos stavlas i carles duarte (catalunya)
Estil / Públic: Litterarum 2021
Literatura de: Carles duarte

[ADULT · PLAÇA DE DALT · GRATUÏT]

Una de les més actives intèrprets del repertori de cançó artística Ibèrica i llatinoamericana, la soprano i musicòloga Patricia Caicedo interpreta els poemes de l’obra de Carles Duarte acompanyada l piano per Nikos Stavlas. Patricia Caicedo ha actuat en escenaris d’Itàlia, el Regne Unit, Espanya, Portugal, Alemanya, Rússia, Dinamarca, els Estats Units, Canadà i l’Amèrica Llatina. Ha enregistrat nou discs dedicats a la cançó de càmera en castellà, català, portugués i llengües indígenes americanes. Ha publicat vuit llibres, considerats de referència en el seu camp. És fundadora i directora del Barcelona Festival of Song, curs d’estiu i cicle de concerts dedicats a l’estudi de la història i interpretació de la cançó artística en català, castellà i portuguès.

Nikos Stavlas ha guanyat nombrosos concursos i ha actuat com a solista amb orquestres a Grècia, UK, Albània i els EUA. Ha ofert concerts de música de cambra en importants sales de Grècia, Albània, Itàlia, Espanya, Bèlgica, Alemanya, els EUA i el Regne Unit. Nikos és professor de Morley College i de City Lit, a Londres. És l'acompanyant principal i professor de piano del Barcelona Festival of Song des del 2014. Col·labora amb Patricia Caicedo, amb qui ha gravat quatre CDs de cançó catalana i llatinoamericana. 

Carles Duarte és poeta i lingüista. La seva poesia, en què es fan presents d'una manera constant el paisatge i les referències culturals del Mediterrani, té com a temes centrals la tendresa, el somni i l'oblit. La seva obra ha estat traduïda a diverses llengües i ha merescut, entre altres, els premis Rosa Leveroni, Vila de Martorell, Crítica "Serra d'Or" i Crítica Catalana. És cavaller de les Arts i les Lletres de la República Francesa.