Litterarum Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc busquen LittHerois

Els cartells de l’edició 2018 d’ambdues fires tenen per objectiu evidenciar que llegir llibres ens pot convertir en herois de la literatura catalana
Descarrega'ls Cartell-Litterarum2018.jpg · Cartell-FiraLlibreEbrenc2018.jpg

La literatura catalana i ebrenca necessita herois i heroïnes. Com més lectors tingui més forta serà. Fomentar la lectura en llengua  catalana ja sigui d’escriptors clàssics o contemporanis és un dels  objectius principals de Litterarum Móra d’Ebre i la Fira del Llibre  Ebrenc; tota una heroïcitat en els temps que corren, amb tan poc temps  de lleure disponible. Més de 15 anys treballant en aquesta línia, primer  amb la Fira del Llibre Ebrenc i després amb Litterarum, la fira  d’espectacles literaris, fa que visitar Móra d’Ebre del 24 al 27 de maig  et converteixi en heroi de la literatura catalana. Per això, enguany es  crea la figura del LittHeroi, un personatge clarament inspirat en el  món del còmic que ajudarà petits i grans a identificar-se amb la causa.  Un heroi en el cartell de Litterarum, en què predominen les tonalitats  roges i blanques; i una heroïna en el cartell de la Fira del Llibre  Ebrenc, en què predominen els verds i blancs (en ambdós casos colors  corporatius), que són obra del dissenyador Jordi Morera.

Els llibres ens donen la força i ens impulsen. El  talismà i objecte clau amb el poder de transformar-nos de persones  normals en herois és el llibre. La lectura ens permet enlairar-nos i  volar, ens aporta coneixements nous, sensacions noves, sentiments nous i  ens allunya de la ignorància. Per això, els LittHerois de Litterarum i  la Fira del Llibre Ebrenc 2018 estan a punt d’enlairar-se i impulsar a  tots els qui llegeixin llibres per sortir volant sempre amb el llibre a  la mà. Si voleu volar literàriament i voleu convertir-vos en LittHerois  només cal que agafeu un llibre i llegiu! Si ets lector de literatura  catalana i ebrenca tu també pot ser un heroi. Móra d’Ebre vol concentrar  tots els lectors per convertir-vos en LittHerois.

LittHerois per enlairar la literatura catalana. La  literatura catalana i ebrenca estan en perill si no aconseguim  impulsar-les més entre tots, i per això necessitem més LittHerois que  les defensin. Si volem salvar-les de la ignorància cal que cada vegada  siguin més i més les persones que llegeixin i es retrobin amb els grans  clàssics o que descobreixin les noves fornades d’escriptors. Litterarum  Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc et tornaran a posar els llibres a  l’abast pujant-los a escena a través d’espectacles literaris creats per  artistes de prestigi i reforçaran el discurs crític al voltant de la  literatura que es realitza a les Terres de l’Ebre i arreu dels  territoris de parla catalana, amb escriptors reconeguts que presentaran  els seus llibres. Ja t’agafa el cuquet de la lectura?

Vols convertir-te en LitterHeroi? És  molt i molt senzill aconseguir-ho. Vine a Litterarum i la Fira del  Llibre Ebrenc, del 24 al 27 de maig a Móra d’Ebre. Et donem el poder de  volar amb la millor literatura catalana i ebrenca d’ara i de sempre, i  no només amb el format llibre, sinó amb el format espectacle, que et  farà gaudir d’allò més.

Ajuda’ns a defensar la literatura catalana  llegint, llegint i llegint, només hi ha aquest camí. Tota la informació  i les activitats les trobareu a www.litterarum.cat o www.llibresebrencs.org.