Litterarum Móra d’Ebre · Fira d’espectacles literaris, 
Premi Nacional de Cultura 2019

Els Premis Nacionals de Cultura celebren enguany la 44a edició i per onzè any consecutiu són concedits pel plenari del CoNCA, que actualment està format per Carles Duarte, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola.

“Per construir un espai on conflueixen literatura i espectacle en totes les seves disciplines, des de les arts escèniques fins a les musicals, prenent com a eix la llengua catalana. Així mateix, per aplegar els professionals implicats en la promoció i el coneixement dels productes literaris de parla catalana a les terres de l’Ebre, a més d’esdevenir un punt de referència en el camp de la literatura en català per a joves i infants.”

En el terreny literari, també, els premiats d’aquesta edició han estat l’editora i traductora Maria Bohigas i l’escriptor Jaume Cabré, autor de títols com Senyoria (1991), Les veus del Pamano (2004) o Jo confesso (2011). 

Els Premis Nacionals de Cultura 2019 també han recaigut en la conservadora d’art Josefina Matamoros, l’escultor Josep Ponsatí, la compositora i intèrpret Clara Peya, la cuinera Carme Ruscalleda i, com a entitats, el Museu de Lleida, la Federació d’Ateneus de Catalunya i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Més info:http://bit.ly/2TNrvBH