Litterarum Móra d'Ebre tanca l'edició 2021 amb més de 3.000 visitants

  • S'han programat dotze espectacles i més de trenta presentacions de novetats literàries
  • Hi han participat una setantena de programadors de tot el domini de parla catalana i s'han venut més de 650 llibres

Aquest migdia ha tancat portes la 14a edició de Litterarum Móra d'Ebre que s'ha celebrat durant tot el cap de setmana a la capital de la Ribera d'Ebre. Una edició "de transició" per les restriccions que encara imposa la pandèmia, però que ha reunit més de 3.000 visitants. "Estem contents de la bona afluència de gent, tant de l'àmbit local, de les Terres de l'Ebre, com de la resta del país", ha valorat Gemma Sastre, directora del certamen literari. "A més, hem acollit una setantena de programadors de tot el domini lingüístic català, especialment de les Illes Balears, i hem batut rècord en clubs de lectura. També cal remarcar que la carpa de la Fira del Llibre Ebrenc s'han venut uns 650 exemplars", ha afegit.

Per la seva banda, Montse Pineda, regidora Cultura de Móra d'Ebre, ha destacat l'aposta pel format híbrid: "A més dels programadors presencials, n'hi ha una cinquantena més que han seguit els espectacles en directe a través del web. La cultura digital ha vingut per quedar-se, i volem que els programadors que enguany han vist els espectacles visa en format digital, l'any vinent puguin ser entre nosaltres presencialment". "Estem contents i tenim moltes ganes de continuar treballant per a l'edició 2022, esperem que ja sense les restriccions de la pandèmia", ha sentenciat. I amb el focus posat en la pròxima edició, Gemma Sastre planteja el repte de potenciar la programació d'espectacles infantils i juvenils "per apropar els espectacles a totes les generacions, especialment als lectors del futur".

La programació de Litterarum 2021 ha contemplat dotze espectacles (tres dels quals infantils), tres ponències i trenta-dues presentacions de llibres. Entre els espectacles ha destacat Salpols amb poesia del cantant menorquí Cris Juanico, basat en textos de Vicent Andrés Estellés i Gumersind Riera o Musicant al rector de Vallfogona, de la cantant tortosina Pili Cugat i del guitarrista Carlos Lupprian, amb textos de Francesc Vicent Garcia, a més dels espectacles dedicats a figures com són l'escriptor i jutge Joan Perucho, el poeta Gabriel Ferrater o la pintora i poeta Felícia Fuster. 

Litterarum és un certamen organitzat per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Coordinació Territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre. També compta amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d’Ebre, la Diputació de Tarragona, la Institució de les Lletres Catalanes i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.


Premsa i comunicació
Oriol Gracià /  Tel. 616 86 07 58
Mercè Ferràs / Tel. 680 68 54 35 
premsa@litterarum.cat / www.litterarum.cat